Ας κάνουμε κάτι…

Ένα σύντομο αλλά σημαντικό άρθρο, με τίτλο «Η Σημαία», ανάρτησε ο κ. Νίκος Ιγγλέσης στην ιστοσελίδα του, greekattack. Το αναδημοσιεύω και εδώ, βάζοντας όμως τίτλο «Ας κάνουμε κάτι…» που είναι το μήνυμα του  σχολίου μου, ως επιλόγου, στο άρθρο αυτό.

Η Σημαία
Μεγάλος καυγάς ξέσπασε ανάμεσα στους μνημονιακούς ολετήρες για το ποιος θα κρατάει την ελληνική Σημαία κατά τις μαθητικές παρελάσεις.
Η Σημαία όμως δεν είναι ούτε το σύμβολο του πρώτου μαθητή, ούτε το σύμβολο του τυχερού – κατά την κλήρωση – μαθητή. Η Σημαία είναι το σύμβολο του έθνους – κράτους των Ελλήνων.
Τη Σημαία δεν πρέπει να κρατούν ούτε οι άριστοι ούτε οι τυχεροί αλλοεθνείς μαθητές αλλά μόνο Έλληνες κατά το γένος. Η Σημαία είναι η ελληνική ταυτότητα και συμβολίζει την ιστορία του έθνους, τη θρησκεία του, τις αξίες του, τον πολιτισμό του. 
Τη Σημαία έβαψαν με το αίμα τους γενιές και γενιές Ελλήνων σε πολέμους, επαναστάσεις και εξεγέρσεις. Στην Παλιγγενεσία του 1821, στην Κρητική Επανάσταση, στους Βαλκανικούς Πολέμους, στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στη Μικρά Ασία, στα βουνά της Αλβανίας, στην Εθνική Αντίσταση, στο Πολυτεχνείο, στη μαρτυρική Κύπρο.
Τη συμβολική αξία της Σημαίας γνωρίζουν καλύτερα απ’ όλους οι ομογενείς μας, που την ξεδιπλώνουν σε κάθε εκδήλωσή τους, από τις ΗΠΑ μέχρι τη μακρινή Αυστραλία, για να υπογραμμίσουν την ιδιαίτερη ταυτότητά τους.
Οι δωσίλογοι πολιτικοί, αυτοί που παρέδωσαν τη χώρα στους δανειστές, θέλουν να αποκόψουν τους Έλληνες από τις ρίζες τους. Θέλουν να μετατρέψουν την ελληνική κοινωνία σε πολυπολιτισμική σύμφωνα με τις επιταγές της παγκοσμιοποίησης. Η Σημαία δε θα πρέπει να συμβολίζει τίποτα το ιδιαίτερο και θα μπορούν να την κρατούν άνθρωποι από την Ασία ή την Αφρική, σαν να πρόκειται για το ντεκόρ ενός εορταστικού φεστιβάλ.
Αφού εξευτέλισαν τους Έλληνες, θέλουν να εξευτελίσουν και το σύμβολό τους, τη Σημαία τους.
Έτσι σύντομα δε θα υπάρχουν Έλληνες με εθνική συνείδηση, υπερήφανοι για την καταγωγή και την ιστορία τους.
Τελικός στόχος να δημιουργηθεί ένας κοινωνικός πολτός πρώην Ελλήνων και εποίκων – μεταναστών με μοναδικό συνδετικό στοιχείο το κοινό νόμισμα, το ευρώ. Τότε θα αντικαταστήσουν και τυπικά τη Γαλανόλευκη με τη σημαία της ΕΕ.
Επίλογος-Σχόλιο

Ας κινηθούμε κι εμείς λιγάκι…

Αν οι διάφοροι σύλλογοι Ελλήνων, οποιασδήποτε φύσεως, π.χ. ο σύλλογος των εν Αθήναις Αιτωλοακαρνάνων, ο σύλλογος των φίλων του κυνηγίου κτλ.κτλ. στείλουν γνωστοποιήσεις στο υπουργείο «Παιδείας» ότι θα μαυρίσουν ομαδικά τον Σύριζα, αν δεν συμπληρωθεί το μέτρο αυτό με τη διάταξη ότι την ελληνική σημαία θα την κρατούν μόνον Έλληνες, τότε να δείτε για πότε θα το συμπληρώσουν!

Οι καταστάσεις που αφορούν το έθνος μας και εμάς προσωπικά δεν είναι δυνατόν να επαφίενται μονίμως σε αυτά τα αληταριά. Δεν μπορούν να βαδίζουν «αφ’ εαυτού τους», κυριολεκτικά και μεταφορικά, παρά μόνο προς το χειρότερο. Ας κινηθούμε κι εμείς λιγάκι. Τι μακάρια νιρβάνα είναι αυτή στην οποία έχουμε περιπέσει και περιμένουμε κάθε φορά τον αυτόματο «κυβερνητικό» πιλότο να σώσει την Ελλάδα. Ε, δε θα τη σώσει. Ίσα κατά κρημνόν έχει εντολή να την πάει. Και όλοι οι δικοί τους έχουν «αλεξίπτωτα». Αυτοί θα βγουν αλώβητοι, ίσως και ζάπλουτοι, από την καταστροφή της Ελλάδος. Εκτός εάν…Εκτός εάν κλείσουμε την τηλεόραση και «ανοίξουμε» τον εγκέφαλό μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *