«Για να μετρηθούμε με την Ιστορία… » και να είμαστε και πάλι οι νικητές!

Ένα σχόλιο που έστειλα (εδώ) έγινε αφορμή για το παρόν το άρθρο, με ορισμένες ακόμα σκέψεις/τοποθετήσεις.

Τίθεται πλέον ένα μεγάλο ερώτημα: εφ’ όσον όσα έγιναν μέχρι τώρα απεδείχθησαν ανεπαρκή να αλλάξουν την απόφαση του Τσίπρα, όλων των βουλευτών του και των έξι- επτά γυρολόγων-προθύμων, τι μπορούμε να πράξουμε στο παρά πέντε της εθνικής μειοδοσίας, για να μην πω καταστροφής;

Οι καίριες ενέργειες.

Εντοπίζω και επισημαίνω μερικές ασφαλώς πολύ καίριες ενέργειες.

ρώτον. Να δούμε με κάθε λεπτομέρεια τι ακριβώς αναφέρουν οι τροπολογίες που ψηφίστηκαν στα Σκόπια, σε συνδυασμό με τα άρθρα που παρέμειναν από το προ της αναθεώρησης Σύνταγμα και αν το τελικό, εν συνόλω, συνάδει πλήρως και απολύτως με την προς επικύρωση συμφωνία. Αν είχαμε κυβέρνηση αληθινών Ελλήνων (οπότε βέβαια δε θα είχε υπογραφεί ποτέ μια τέτοια συμφωνία, αλλά αναφέρομαι σε κάποια άλλη εθνικά συμφέρουσα) θα ήταν αυτονόητο να ανατεθεί η εργασία αυτή σε επιτροπή κορυφαίων νομικών και συνταγματολόγων. Και βέβαια να δινόταν ο σχετικός χρόνος από την ίδια τη συνθήκη. Η προς κύρωση δεν παρέχει ούτε τον όρο ούτε το χρόνο!

Τώρα εναπόκειται σε όσους Έλληνες μπορούν, να την επιτελέσουν αυτοβούλως. Θα πρέπει όμως να εκπονηθεί μια επίσημη μετάφραση του σκοπιανού Συντάγματος ή τουλάχιστον όλων των επίμαχων άρθρων του, από πανεπιστημιακούς μας ή έμπειρους επαγγελματίες, που γνωρίζουν το βουλγαρικό ιδίωμα που μιλούν οι Σκοπιανοί και όχι από υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών. Δεν τους έχουμε καμία εμπιστοσύνη.

Βέβαια, αυτή είναι μια εργασία που θα πάρει χρόνο και θα συνεχιστεί και μετά την τυχόν κύρωση. Ας έχουν όμως επίγνωση οι πολιτικοί γυρολόγοι και οι εθνομηδενιστές των ευθυνών τους, αν κυρώσουν συμφωνία – μη σύμφωνη με όσα προβλέπουν οι “Πρέσπες”. Δηλαδή συμφωνία που έχει ήδη παραβιαστεί από τα Σκόπια, νομιμοποιώντας με την ψήφο τους την παραβίαση. Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους! Πλην των ποινικών, πιθανόν να εγερθούν και αστικές ευθύνες!

εύτερον. Να ενημερώσουμε γραπτώς όλους τους «γυρολόγους» ότι η συμφωνία αυτή, σύμφωνα με τη συνθήκη της Βιένης που καθορίζει το δίκαιο των διεθνών συμβάσεων, είναι ήδη νεκρή, εφ’ όσον παρήλθε η ημερομηνία, το τέλος του 2018, που προβλεπόταν να έχουν εν συνόλω ολοκληρωθεί οι διαδικασίες στα Σκόπια (άρθρο1. παρ.ε). Πώς νομιμοποιούνται να ψηφίσουν μια συμφωνία, που έχει ήδη παραβιαστεί και εφ’ όσον η ίδια απαγορεύει οποιαδήποτε αλλαγή στους όρους της; Έχει όρια ο ενδοτισμός έτσι και καθιερωθεί; Και ως γνωστόν ο διάβολος κρύβεται πάντα στις λεπτομέρειες.

Δεν έχουν καταλάβει οι άνθρωποι αυτοί ότι “τα πάντα ρει” και μάλιστα πλέον με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Κινδυνεύουν με την εσχάτη των ποινών σε περίπτωση που προκληθούν σοβαρά προβλήματα στην Ελλάδα -που είναι βέβαιο ότι θα προκληθούν, αν κυρωθεί. Η τύφλωση από το προσωρινό πολιτικό τους συμφέρον τους εμποδίζει να το διακρίνουν.

ρίτον. Να γίνει γραπτό διάβημα στον Π.τ.Δ. με ανακοίνωση του στο διεθνή τύπο και κοινοποίηση του σε όλες τις εν Αθήναις Πρεσβείες, στο οποίο να αναφέρονται τα άρθρα του Συντάγματος που παραβιάζει η συμφωνία, καθιστώντας τον αποκλειστικά υπεύθυνο, αν την προσυπογράψει.

Αναφέρω το άρθρο που κυρίως παραβιάζεται και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του Συντάγματος, ενώ όλα τα άλλα απλούς δομικούς λίθους. Το άρθρο 1. Στην παρ.2 αναφέρει: Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία. Και στην παρ.3: Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Βάση του άρθρου αυτού πώς είναι δυνατόν για ένα μέγιστο εθνικό θέμα να αποφασίζει μία κυβέρνηση μειοψηφίας ως προς το σύνολο των ψηφοφόρων (είχε στην ακμή της το 19,..% -τώρα;), που μετά την έστω και σκηνοθετημένη αποχώρηση του Καμμένου ίσως μεταβληθεί σε κυβέρνηση “patchwork”, ανθρώπων α-ήθων που για άλλα ψηφίστηκαν και άλλα πράττουν.

Πώς είναι δυνατόν η υπογραφή ενός και μόνον πολίτη του Έθνους (του μη-Έθνους, εφ’ όσον είναι εθνομηδενιστής!), του Κοτζιά, κάτω από μια πολύ κρίσιμη διεθνή συμφωνία να δεσμεύει με άρθρο της (άρθρο 1. παρ. ζ.) ολόκληρο το Έθνος να  την κυρώσει ανυπερθέτως και… “χωρίς καθυστέρηση»! Πώς συνάδει όλο αυτό με το άρθρο 1 του Συντάγματος μας;

Σημ. Έχει σταλεί μια επιστολή από τις Παμμακεδονικές προς τον Π.τ.Δ. αλλά το “τσουχτερό” είναι η ανακοίνωση της στο διεθνή τύπο και τις εδώ Πρεσβείες.

έταρτον. Να δοθεί συνέντευξη τύπου από τα κορυφαία μέλη των Παμμακεδονικών σε όσα διεθνή μέσα δεχθούν να στείλουν στην Αθήνα αντιπροσώπους, κατόπιν προσκλήσεων τους, κατά την ημέρα του κεντρικού συλλαλητηρίου. Αλλά όσοι πάρουν το λόγο πρέπει να είναι άριστοι γνώστες του ιστορικού, γεωπολιτικού και πολιτικού βάθους του θέματος. Αν όχι, ας τονίσουν τα προφανή επιχειρήματα, με κύριο το ότι η κυβέρνηση αρνείται στο λαό, τον εμπνευστή Δημοκρατίας, ένα δημοψήφισμα με ερώτημα αν εγκρίνει τη συμφωνία αυτή ή ΟΧΙ. Εναλλακτικά, ας καλέσουν τους κ.κ. Μάζη, Γρίβα, Φίλη (ίσως και άλλους που μου διαφεύγουν), ως και κορυφαίους ιστορικούς μας να απαντήσουν στις σχετικές ερωτήσεις “βάθους”.

έμπτον. Ένα και μόνον συλλαλητήριο! Όχι σε πολλά, που θα εξαντλήσουν ψυχικά και οικονομικά το κομμάτι του λαού που εναντιώνεται στη συμφωνία, που σίγουρα δεν είναι και το πιο εύρωστο οικονομικά. Αν φθάσει προς κύρωση στη Βουλή η συμφωνία, πράγμα που εύχομαι να μη συμβεί, τότε η καλύτερη επιλογή είναι το συλλαλητήριο να πραγματοποιηθεί την προηγούμενη, μεσημέρι προς απόγευμα. Και όλοι να είμαστε σε επιφυλακή έως ότου ανακοινωθεί η ημερομηνία. Δεν είναι δυνατόν να την αποκρύπτουν μέχρι τέλους. Δύο -τρεις μέρες πριν θα την ανακοινώσουν, οπωσδήποτε.

Ή ίδια μέρα δεν είναι καλή επιλογή για πάρα πολλούς λόγους, π.χ. να έχουν ένα βράδυ να το ξανασκεφτούν αυτά τα πολιτικά κατακάθια των προθύμων, αφού “ακούσουν” τον ελληνικό λαό από την πλατεία Συντάγματος. Επί πλέον, δε θα φανεί ότι εμποδίζεται η συνταγματική τάξη, έστω κι αν αυτό είναι απλή πρόφαση ώστε να ασκηθεί ακραία βία.

Και όχι λογύδρια στο συλλαλητήριο που κουράζουν και δεν έχουν κανένα νόημα. Όσοι είναι εκεί, γνωρίζουν πολύ καλά γιατί είναι εκεί. Μόνον “ιαχές” που εκφράζουν τη βούληση τους και εμβατήρια πατριωτικά. Το “Μακεδονία ξακουστή” από 1, 5 εκ. ανθρώπους σκορπάει ρίγη ενθουσιασμού ή φόβου, αναλόγως της πλευράς! Και όσοι “ψυχωμένοι» ‘Ελληνες θέλουν να παραμείνουν εκεί, ας παραμείνουν. (Γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι τη μέρα αυτή αποτελούν εμπόδιο). Μήπως και μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την αστυνομική βία και πετύχουν “το ποθούμενο”, πράγμα βέβαια που εγώ προσωπικά δεν το ελπίζω.

Έκτον. Αν τίποτε από αυτά δεν πετύχει και προχωρά η συμφωνία προς κύρωση, τότε προληπτικά και προς αποτροπήν αυτού, πρέπει στο συλλαλητήριο οι ψυχωμένοι να δώσουν όρκο δυνατό, σε ΕΛΛΗΝΑ ιεράρχη, που να τον ακούσει ξεκάθαρα η κυβέρνηση, ότι θα φορέσουν γιλέκα και θα είναι κάθε σαββατοκύριακο στους δρόμους ακριβώς όπως οι Γάλλοι και ακόμα πιο δυναμικά. Και τότε το αίτημα δε θα είναι μόνον ένα, αλλά θα προστεθούν πολλά…

Αποτίμηση της γενικής κατάστασης και επίλογος.

Όσοι παλεύουμε με καρδιά, νου και ψυχή να σώσουμε την Πατρίδα μας από τον σχεδιαζόμενο ακρωτηριασμό της (σημαντική επιβεβαίωση εδώ) είμαστε ανάμεσα σε δύο δυσκολίες που πρέπει οπωσδήποτε να υπερβούμε.

Από τη μια οι Παμμακεδονικές που ασφαλώς συνέβαλαν τα μέγιστα στο να οργανωθούν τα πρώτα συλλαλητήρια, αλλά στην πορεία έδειξαν ότι δεν μπορούν ή δε θέλουν να αναλάβουν πιο αποτελεσματικές ενέργειες ενάντια στο διεθνές και εγχώριο Σύστημα, που έχει “επιβάλει” στην Ελλάδα τη συμφωνία των Πρεσπών.

Και από την άλλη οι υπεραισιόδοξοι “τολμητίες” που νομίζουν ότι ένα συλλαλητήριο ή και ένα δεύτερο, (όσο μεγάλο και επιθετικό -κατ’ αυτούς – αν είναι), μπορεί να εμποδίσει τη Βουλή  να επικυρώσει τη συμφωνία, αν ο Τσίπρας επιμείνει μέχρι το τέλος. Μόνον ο όρκος για συνεχή αγώνα μπορεί ίσως να τον αποτρέψει να το κάνει, επειδή το πολιτικό κόστος στο εσωτερικό και το διεθνές αντίχτυπο στο εξωτερικό θα είναι γι’ αυτόν τεράστιο.

Καλόν αγώνα Έλληνες. Ας δώσουμε τα χέρια όλοι μαζί! Κι αν κρίναμε πεπραγμένα ήταν μόνον για να φέρουμε αποτέλεσμα νίκης και για τίποτ’ άλλο. Ας αποδείξουν οι κρινόμενοι από εδώ και πέρα ότι έχουν στέρεη απόφαση να δώσουν με πιο αποτελεσματικές ενέργειες τον αγώνα για τη Μακεδονία μας.

ΕΛΛΗΝΕΣ, όλοι μαζί μια γροθιά, στην άκρη κάθε διχογνωμία. Πόλεμος είναι. Και στον πόλεμο τους ενωμένους Έλληνες ΠΑΝΤΑ τους δαφνο-στεφανώνει η ΝΙΚΗ!

Υ.Γ. Σε επόμενο άρθρο θα προσπαθήσω να καταγράψω όλες τις παγίδες που έχει στήσει στους Έλληνες η συμφωνία αυτή.

«Επί του πιεστηρίου»: Ο Τσίπρας βαφτίζει σήμερα προσπάθεια  πολιτικής αποσταθεροποίησης  την  σε εξέλιξη προσπάθεια των Ελλήνων, την επιβεβλημένη από το Σύνταγμα μας , να προασπίσουν αυτό τούτο το Σύνταγμα και την ακεραιότητα της Πατρίδος μας!!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *