Επιστολή προς τους Έλληνες βουλευτές.

Εξαιρετικώς επείγον

Προς την κυρία πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.

Κυρία πρόεδρε,

παρακαλώ να αναγνωσθεί στο σώμα η ακόλουθη επιστολή μου προς αυτό.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

το αποτέλεσμα τού δημοψηφίσματος της Κυριακής 5.7.15, δημιουργεί δίκαιο και μάλιστα πολύ συγκεκριμένο. Στο δημοψήφισμα οι Έλληνες πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν σε συγκεκριμένους όρους μιας τυχόν πραγματοποιούμενης συμφωνίας με τους δανειστές της Ελλάδος: τους όρους που έθετε η πρόταση Γιουνγκέρ. Και οι Έλληνες απάντησαν “ΟΧΙ” σε όλους και κατά συνέπεια σε έναν προς έναν ξεχωριστά. Ως εκ τούτου, η νέα μετά το δημοψήφισμα συμφωνία δε νομιμοποιείται, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα, να περιέχει κανέναν από τους όρους της πρότασης Γιουνγκέρ, ούτε κατά το γράμμα ούτε κατά το πνεύμα τους.

Ας προσέξετε, κυρίες και κύριοι βουλευτές, ώστε να μην διαπράξετε Συνταγματική εκτροπή, ψηφίζοντας οτιδήποτε ενάντιο στο δίκαιο που δημιούργησε το έγκυρο καθ’ όλα δημοψήφισμα, κατόπιν και της σχετικής αποφάσεως τού Σ.τ.Ε. που επιβεβαίωσε την εγκυρότητά του. Η πρώτη νομοθετική πράξη της Βουλής των Ελλήνων μετά το δημοψήφισμα θα έπρεπε να είναι η ψήφισή του ως νόμου τού ελληνικού Κράτους. Ωστόσο, ας ψηφιστεί τώρα, πριν από οτιδήποτε άλλο, αφ’ ενός λόγω του αυξημένου κινδύνου να διαλυθεί αυτή η Βουλή και αφ’ ετέρου επειδή τρέχει προθεσμία σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. 2 του Συντάγματος, στο οποίο αναγράφεται επί λέξει: αν το νομοσχέδιο υπερψηφιστεί, η προθεσμία τού άρθρου 42 παρ.1, (υπενθυμίζω ότι αυτό ορίζει προθεσμία ενός μηνός προς έκδοση και δημοσίευση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κάθε ψηφισμένου νόμου), αρχίζει από τη διεξαγωγή τού δημοψηφίσματος.

Το γεγονός ότι ήρθε προς ψήφιση από το Κοινοβούλιό σας όχι κάποια έστω προσυμφωνία, αλλά μόνον η εξουσιοδότηση προς επίτευξη συμφωνίας, δηλώνει καθαρά ότι εντός και εκτός Ελλάδος είναι γνωστό ότι η όποια συνομολογούμενη συμφωνία δεν σέβεται το αποτέλεσμα τού δημοψηφίσματος είναι αντισυνταγματική. Έτσι, όσοι μεθόδευσαν, αφ’ ενός απέφυγαν την άμεση ψήφισή της, αυτή ήταν μόνον έμμεση για τους λόγους των συνεπειών. Και αφ’ ετέρου έσπρωξαν και σπρώχνουν το χρόνο, όπως έκαναν για όλα μέχρι τώρα ώστε να φτάσουμε στο παρά πέντε της φερόμενης ως ημερομηνίας καταστροφής.

Αλήθεια πώς γνωρίζετε ότι οι συστημικές Τράπεζες και η Τράπεζα της Ελλάδος, και αυτή ιδιωτική, σας δίνουν αληθή στοιχεία περί της υποτιθέμενης καταστροφής; Έχει συσταθεί κάποια επιτροπή κοινωνικού ελέγχου τους; Και τι έγιναν τα χρήματα τού ελληνικού λαού που τους λείπουν; Μήπως πολύ κερδοφόρες επενδύσεις σε ομόλογα και παράγωγα Τραπεζών τού εξωτερικού; Στο παρά πέντε, συνεπώς, της φερόμενης ως ημερομηνίας καταστροφής , θα μπορούσε να περάσει υπογείως και απαρατήρητη η Συνταγματική εκτροπή και φυσικά ο μήνας προς δημοσίευση του νόμου που κατοχυρώνει το αποτέλεσμα τού δημοψηφίσματος. Και τότε να έρθει προς ψήφιση η οριστική και πλήρως αντισυνταγματική συμφωνία, χωρίς συνέπειες για κανέναν από σας. Προς το παρόν τις έχουν μόνον οι εξουσιοδοτηθέντες να υπογράψουν, επιμερισμένες όμως και στους εξουσιοδοτήσαντες.

Και ας προσέξετε τον κίνδυνο Συνταγματικής εκτροπής από την παρούσα Βουλή, πλην του λόγου της προσωπικής σας ευθύνης, που θα πρέπει να αναληφθεί σε πλήρη συμφωνία με το Ελληνικό Σύνταγμα και για δύο ακόμη λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι νόμοι που επαναφέρουν τις προτάσεις Γιουνγκέρ, εν όλω ή εν μέρει, κατά το γράμμα ή το πνεύμα τους, υπάρχει η σχεδόν βεβαιότητα ότι θα ακυρωθούν de jure. H συλλογικότητα που εκπροσωπώ, ο κοινωνικός δεσμός “ΔΕΣτοΠΑΝ”, αν και στα σπάργανα ακόμη, θα υποβάλει αίτηση ακυρώσεως για κάθε ένα από αυτά όπου αρμόζει, αρχίζοντας από το Σ.τ.Ε.

Κατά λογική συνέπεια, θα ήταν συνετό, μην ψηφίζοντας ενάντια στην ετυμηγορία τού ελληνικού λαού, να προφυλάξετε και τα κοινοβούλια άλλων χωρών από το να εγκρίνουν το νομοσχέδιο μιας συμφωνίας, περιέχουσας τους όρους Γιουνγκέρ, το οποίο, ως εκ τούτου, παραβιάζει ευθέως το ελληνικό Σύνταγμα. Διαφορετικά τα κοινοβούλια της ευρωζώνης θα μεταβληθούν σε μία απροκάλυπτα μη δημοκρατική εταιρική “παρέα”. Και είναι πολύ πιθανόν ότι θα υπάρξουν ελεύθεροι και δημοκρατικοί πολίτες των χωρών της ευρωζώνης, που θα αναλάβουν να προσβάλουν μια τέτοια απόφαση στα ανώτατα ακυρωτικά δικαστήρια των χωρών τους.

Και ας μην επικαλεσθείτε τις έκτακτες ανάγκες της πατρίδος μας και του λαού της για να παραβιάσετε το Σύνταγμα, αφ’ ενός επειδή αυτό τούτο προβάλλεται 6 χρόνια τώρα και αφ’ ετέρου επειδή είναι ίδιον των Συνταγματικών εκτροπών να ισχυρίζονται ότι είναι μονόδρομος. Οι μονόδρομοι όμως είναι πάντα βαμμένοι με μαύρο χρώμα και αργότερα ίσως με κόκκινο. Προς το παρόν στην Ελλάδα, γιατί ακούστηκε και αυτό το περί δήθεν διχασμού, το 38% του γερασμένου σωματικά και ψυχικά πληθυσμού δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί από καμία άποψη και θέση με το σφριγηλό, νεανικό κι ελπιδοφόρο 62% του ελληνικού λαού, που είπε ένα εκκωφαντικό όχι στους “όρους Γιουνγκέρ”.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ο ελληνικός λαός θα ακυρώσει de facto νόμους ενάντιους στην εκφρασμένη βούλησή του. Και ας λάβετε σοβαρά υπόψη ότι ενίοτε ο λαός, όταν συσσωρεύσει αφόρητη πολιτική και οικονομική πίεση, αποφασίζει να είναι ο ίδιος το χέρι της αρμόζουσας, κατά το μέγεθος της ύβρεως, ΝΕΜΕΣΗς.

Κατερίνα Χατζηθεοδώρου

Πάτρα, 14.7.15

Κοινοποιήσεις:

1. Προς κ. Μίκη Θεοδωράκη.

2. Προς κ. Γιώργο Κασιμάτη.

3. Προς κ. Βασίλη Φίλια,

εκφράζοντας και στους τρεις απεριόριστη τιμή και ευγνωμοσύνη,

για τους αγώνες και τις θέσεις τους υπέρ τού ελληνικού λαού.

4. Προς όλα τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα που πήραν θέση υπέρ τού ΟΧΙ:

(Κατ’ εξαίρεση και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή κυβερνά).

ΕΠΑΜ, ΣΧΕΔΙΟ-Β, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Η ΔΡΑΧΜΗ-Ελληνική Δημοκρατική

κίνηση, κ.τ.λ.

5.Προς τις εφημερίδες:

ΠΑΡΟΝ, ΠΡΙΝ, ΕΦ.ΣΥΝ.

6.Προς τα περιοδικά:

ΕΠΙΚΑΙΡΑ, ΗΟΤ. DOC.

7.Προς τα ειδησεογραφικά site:

Κουτί Της Πανδώρας (HOT.DOC.), THE PRESS PROJECT, THE DEFENCE NET.

Με παράκληση για την άμεση δημοσίευσή της, ομού με το φύλλο των κοινοποιήσεων, αν αυτό είναι δυνατόν, επειδή αυτό συνιστά και ένα τρόπο άμεσης

και ταχείας παράληψής τους.

8.Προς όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και συλλόγους

και όπου αλλού.

9. Θα αναρτηθεί από εμένα στην ιστοσελίδα: www.destopan.gr

Υ.Γ. Η επιστολή αυτή θα σταλεί σήμερα ηλεκτρονικά, αλλά και ταχυδρομικά, ώστε να πάρει αριθμό από το πρωτόκολλο της Βουλής. Ευθύς μόλις σταλεί ηλεκτρονικά στη Βουλή, θα αρχίσουν οι κοινοποιήσεις, ηλεκτρονικά και ταχυδρομικά.

Θα ακολουθήσει επιστολή μου προς τους ευρωπαίους ηγέτες, με έμφαση προς την

κ. Μέρκελ και τον κ. Ολάντ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *