Σχόλιό μου στο άρθρο «Το αποτρόπαιο πρόσωπο του φασισμού όπως…

Θα ήθελα να κάνω μια διευκρίνηση. Στο άρθρο δε μιλάω για ρατσισμό παρά μόνον για φασισμό. Θεωρώ ότι ο ρατσισμός, όταν είναι γνήσιος, και όχι ο “μπαμπούλας” του συστήματος για να οδηγεί τα πράγματα εκεί που τα θέλει, όπως ήταν π.χ. ο ρατσισμός στην Αμερική (Η.Π.Α) έως ότου μετά από πολλούς αγώνες ισορροπήσουν λίγο τα πράγματα μεταξύ μαύρων και λευκών, αλλά και πολλές άλλες παρόμοιες στάσεις και πεποιθήσεις, είναι υποσύνολα του φασισμού. “Εγώ είμαι ο δυνατός, (ο λευκός, η εξουσία, ο γαιοκτήμονας, ο κεφαλαιοκράτης, ο οποιοσδήποτε) εσύ ο αδύνατος, σκάσε λοιπόν και κάνε ό,τι σε διατάζω”.

Κάπως έτσι αντιλαμβάνομαι το φασισμό, που σήμερα κυριαρχεί παντού, αλλά τον έχουν μεταμφιέσει φορώντας του ένα “δημοκρατικό” περικάλυμμα: αυτό της μονοπρόσωπης πρωθυπουργικής απολυταρχίας του “αντιπροσωπευτικού” κοινοβουλευτισμού! Και ένα λεκτικό περικάλυμμα που προκαλεί αλλοίωση σε όλες τις έννοιες, ώστε ο πολίτης να τις δέχεται χωρίς αντίσταση, αφού δεν μπορεί να διαλύσει τη σύγχυση που προκαλούν στον εγκέφαλό του και τις θεωρεί γνήσιες και αυθεντικές. π.χ. δε λένε “εξοικείωση -ίσως και ώθηση- των παιδιών σε σεξουαλικά διαστροφικές στάσεις και συμπεριφορές”, αλλά λένε “έμφυλες ταυτότητες”. Έτσι, ο ανενημέρωτος και καλοπροαίρετος γονιός μπορεί να σκεφτεί ότι αυτό είναι κάποιου είδους σεξουαλική αγωγή για παιδιά, όπως κάνει ο κ. Ασκητής στους ενήλικες, και να θεωρήσει το θέμα από ασήμαντο έως ευκταίο.

Επειδή λοιπόν, για πολλούς λόγους, ο παγκόσμιος φασισμός από τον οποίο σχεδιάζονται όλα αυτά δεν πρόκειται να κάνει το παραμικρό βήμα πίσω, μία λύση βλέπω προσωρινά μέχρι να τον γκρεμίσουμε στην Ελλάδα, (γιατί είμαι σίγουρη ότι θα τον γκρεμίσουμε αλλά δεν ξέρω πότε), ώστε να ξαναβρούν τα παιδιά μας την εθνική και θρησκευτική τους ταυτότητα και ώστε να μη χάσουν την ταυτότητα του φυσικού τους φύλου: κατήχηση στο σπίτι με συζητήσεις, βιβλία που μιλάνε για Χριστό και Ελλάδα, συμμετοχή στη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας. Όσο κι αν θεωρούμε ανάξιους αρκετούς ιερωμένους, οι ευχές λέγονται τα μυστήρια επιτελούνται. Επίσης, συζητήσεις για τον υγιή έρωτα μεταξύ ενός αληθινού άνδρα και μιας αληθινής γυναίκας, απλά, φυσικά, φυσιολογικά. Όχι “σεμνοτυφίες”, γιατί έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *