Το ΝΑΤΟ ακύρωσε στην πράξη (de facto) τη συμφωνία Κοτζιά-Ντιμιτρόφ.

Σήμερα έστειλα ένα σχόλιο στο άρθρο “Ο Ερντογάν τους εξευτέλισε μόνον με έναν…αστερίσκο”, στο “Ας Μιλήσουμε Επιτέλους” (εδώ)

Με αφορμή αυτό το σχόλιο, το οποίο θα παραθέσω ολόκληρο, γράφω αυτό το άρθρο. Σπάνια γράφω πια άρθρα -μόνον όταν κάτι κατακαίει την ψυχή μου, όπως π.χ. η προδοσία στο Σκοπιανό. Έχω αναφέρει σε παλιότερο άρθρο την αιτία: το ότι είναι υπερβολικός ο αριθμός των άρθρων που αναρτώνται καθημερινά, άλλα άριστα, άλλα μέτρια και άλλα απλές παραλλαγές χιλιοειπωμένων πραγμάτων και αυτό έχει την αρνητική συνέπεια ο ελληνικός λαός, εμείς όλοι, να μην επικεντρώνουμε την προσοχή και τις δυνάμεις μας στις πράξεις εκείνες που θα έφερναν λευτεριά στην πατρίδα μας (όπως οργάνωσή μας σε συλλογικότητες κ.α.) και ζωή σε εμάς τους ίδιους, γιατί τώρα αργά και σταθερά μας σκοτώνουν.

Πριν παραθέσω το σχόλιο, θα σας την πρώτη εντύπωση που απεκόμισα από τη πρώτη και συνήθως βιαστική ανάγνωση (σε τέτοια κείμενα επανέρχεται κανείς πάλι και πάλι, αν θέλει κάπως να εμβαθύνει σε αυτά), επειδή πιστεύω ότι η πρώτη εντύπωση είναι πάντα εξαιρετικά σημαντική, ως περισσότερο ενστικτώδης παρά νοησιαρχική, άρα πιο γνήσια και αυθεντική.

Η πρώτη μου λοιπόν εντύπωση από τη συμφωνία Κοτζιά-Ντιμιτρόφ, εκτός από την μεγάλη οδύνη που μου προκάλεσε η παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία και “μακεδονικής” ταυτότητας (Εθνικότητας) και Γλώσσας, ήταν ότι αυτή δεν είναι συνθήκη για να λυθεί (υποτίθεται) το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, αλλά μία συνθήκη “αδελφοποίησης” δύο Κρατών. Είναι μια συνθήκη επιβαλλόμενης αδελφοποίησης  η οποία σαφέστατα προετοιμάζει τους δύο αντίστοιχους λαούς, κυρίως του Έλληνες, γιατί αυτοί βλάπτονται ανήκεστα από τον “κρυφό της στόχο”, που είναι η ενοποίηση της πΓΔΜ με την ελληνική Μακεδονία σε ένα ενιαίο Κράτος.

Και περιέχει άρθρα που σαφέστατα επιδιώκουν να φιμώσουν κάθε πατριωτική ενέργεια και “φωνή λαού” που θα αντιτάσσονταν σε αυτό το στόχο και τώρα, αλλά και όταν ο στόχος γίνει φανερός. Οι προπαρασκευαστικοί όροι μιας μελλοντικής ένωσης έχουν ήδη τεθεί μέσα στη συνθήκη, ακόμα και η αλλαγή της Ιστορίας μας στα σχολικά μας βιβλία , για να αμβλυνθούν οι παλιές αντιπαλότητες! Όποιος δεν τους βλέπει ολοκάθαρα τους όρους αυτούς μάλλον εθελοτυφλεί, ακούσια ή εσκεμμένα.

Για άλλες εντυπώσεις έχω γράψει ήδη δύο άρθρα -πανεύκολο να τα εντοπίσετε. Και μια τελευταία, στην οποία δεν έχω αναφερθεί ως τώρα. Είναι η παράγραφος ζ) του άρθρου 1 η οποία προβλέπει ότι όταν ολοκληρώσει το Δεύτερο Μέρος (δηλ. η πΓΔΜ) τα βήματα  κύρωσης της συμφωνίας  “το Πρώτο Μέρος θα κυρώσει χωρίς καθυστέρηση την παρούσα συμφωνία.”

Συμβαίνει το πρωτοφανές: η υπογραφή ενός μη εκλεγμένου, και με αποδείξεις εντελώς ακατάλληλου Υπουργού Εξωτερικών, να δεσμεύει μια ολόκληρη χώρα, την Ελλάδα, να κυρώσει και μάλιστα  χωρίς καθυστέρηση τη συμφωνία που αυτός υπέγραψε! Αν αυτό δεν είναι κατάλυση κάθε έννοιας λαϊκής κυριαρχίας και βασικών άρθρων του Συντάγματος, άρα ένας ενεργός και απροσχημάτιστα εκδηλωμένος φασισμός, δηλαδή κατάλυση του Πολιτεύματος της Ελλάδος, τότε ποιο είναι;

Και τώρα παραθέτω επακριβώς το σχόλιο που προανέφερα και στη συνέχεια συμπληρώνω τα στοιχεία που έλλειπαν, ώστε αυτό να τεκμηριωθεί βάσει των άρθρων της συμφωνίας. Λιγάκι εύθυμο, για να φύγει λίγο το ψυχοπλάκωμα που νιώθουμε!

Έχει να πέσει πολύ γέλιο, αν μερικοί κορυφαίοι νομικοί της χώρας αποκτήσουν ελληνική συνείδηση. Πέντε-έξι έχουν και το δείχνουν έμπρακτα, αλλά τι να πρωτοκάνουν οι άνθρωποι; Χρειάζεται να μπουν και άλλοι στον αγώνα. Και έχει να πέσει γέλιο και να γελάσει το πονεμένο χειλάκι των γνησίων Ελλήνων, επειδή το ΝΑΤΟ κατ’ απαίτηση του Ερντογάν, ακύρωσε ήδη τη συνθήκη Κοτζιά-Ντιμιτρόφ!!

Η συνθήκη αυτή σε κάποιο άρθρο της αναφέρει (δεν έχω χρόνο να ψάξω τώρα ποιο είναι αυτό, θα στείλω συμπληρωματικό σχόλιο αργότερα) ότι αποτελεί ένα ενιαίο σύνολο και ότι, αν αθετηθεί ένας όρος, ακυρώνεται (καταπίπτει) ολόκληρη.

Ε, λοιπόν, το ΝΑΤΟ, αθετώντας το άρθρο που καθορίζει τα της ονομασίας των Σκοπίων και μεταβάλλοντας το όνομα από «Βόρεια Μακεδονία» σε σκέτο «Μακεδονία», κατά την ταπεινή μου άποψη, ακύρωσε de facto (στην πράξη) ολόκληρη την επαίσχυντη για την Ελλάδα συνθήκη των Κοτζιά-Ντιμιτρόφ, με εξαιρετικό νομικό δεδομένο ότι τη de facto κατάργηση (ακύρωση) της συνθήκης τη δέχτηκαν και οι υπεύθυνοι για τη συνθήκη αυτή οι Τσίπρας, Ζάεφ και Καμμένος. Και οι τρεις αυτοί ήσαν παρόντες και εν τη παρουσία τους έγινε η ακύρωση , χωρίς όλοι αυτοί να αντιδράσουν. Ούτε μία λέξη δεν είπαν, έστω σαν ένσταση, ότι άλλα λέει η συνθήκη!!!! Το θέμα είναι τώρα αν οι κορυφαίοι Νομικοί μας θελήσουν να το παλέψουν μέχρι τα όρια, που αγγίζουν και το ΝΑΤΟ. (εδώ τελειώνει το σχόλιο).

Είναι πάρα πολλά τα άρθρα της συμφωνίας Κοτζιά-Ντιμιτρόφ, που παραβιάστηκαν, όταν έγινε δεκτό από το ΝΑΤΟ να αρχίσουν οι ενταξιακές με το όνομα Μακεδονία και όχι με το “Βόρεια Μακεδονία” όπως προβλέπει η ελεεινή αυτή συνθήκη. Παραθέτω μερικά.

Άρθρο 2 παρ. 1: Το Πρώτο Μέρος συμφωνεί να μην αντιταχθεί στην υποψηφιότητα ή στην ένταξη του Δευτέρου μέρους υπό το όνομα και τις ορολογίες του Άρθρου 1 (3) της παρούσας Συμφωνίας, σε διεθνείς , πολυμερείς και περιφερειακούς Οργανισμούς και θεσμούς , όπου το Πρώτο Μέρος είναι μέλος.

Άρθρο 2 παρ. 2: Το Δεύτερο μέρος θα επιδιώκει ένταξη σε Διεθνείς , πολυμερείς και περιφερειακούς Οργανισμούς και θεσμούς υπό το όνομα και τις ορολογίες του Άρθρου 1 (3) της παρούσας Συμφωνίας.

Άρθρο 2 παρ. 4α: Το Δεύτερο Μέρος θα επιδιώξει ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ υπό το όνομα και τις ορολογίες του Άρθρου 1 της παρούσας συμφωνίας. Η ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ θα λάβει χώρα υπό το ίδιο όνομα και ορολογίες.

Στο ίδιο πνεύμα συνεχίζονται και τα 4β(i) και 4β(ii), που αφορούν την υποστήριξη της Ελλάδος στις ενταξιακές σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, πάντα υπό τον όρο να τηρηθούν τα προβεπόμενα από το άρθρο 1. Είναι το άρθρο-προμετωπίδα της κατάπτυστης συμφωνίας, που σε χτυπάει κατάστηθα μόλις ξεκινάς να τη διαβάζεις, γιατί είναι αυτό που δίνει τα πάντα στους Σκοπιανούς.

Και πάμε στο τελευταίο Άρθρο 20 παρ.9 της “καθ’ υπαγόρευση” άλλων συμφερόντων πλην των ελληνικών συνθήκης , το οποίο στη δεύτερη πρόταση αναφέρει τα εξής:

Δεν επιτρέπεται καμία τροποποίηση  της παρούσας Συμφωνίας που περιέχεται στο Άρθρο 1(3) και στο Άρθρο 1(4). Με άλλα λόγια, όλα τα άλλα στη συμφωνία μπορούν να αλλάξουν εκτός από τα πολύτιμα της Ελλάδος που η κυβέρνηση παρέδωσε: Όνομα, Γλώσσα, Εθνικότητα.

Ιδού όμως που ούτε αυτό το άρθρο τηρήθηκε και το όνομα άλλαξε, κατά την σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, δημιουργώντας de facto καθιέρωση του σκέτο “Μακεδονία”, “σιωπηρώς” συναινούντων του πρωθυπουργού και του υπουργού Άμυνας,  συγκυβερνήτη της Ελλάδος!

Αυτό το άρθρο είχα υπ’ όψη μου, αλλά όχι στη μνήμη μου την αρίθμηση και την καθαρή διατύπωσή του και τα μελέτησα πάλι τώρα. Ο ρητός αυτός όρος 20(9) ομολογεί ότι αν δεν τηρηθεί, κατ’ ουσίαν δεν υπάρχει συνθήκη, καταρρέει ολόκληρη. Και από όλους τους συνέδρους του ΝΑΤΟ αυτό και άλλα κύρια άρθρα, στα οποία βασίζεται όλη η συνθήκη, δεν τηρήθηκαν!

Υ.Γ. Επειδή, όπως προανέφερα, δε γράφω συχνά, είναι φυσικό ότι το ιστολόγιο έχασε μεγάλο μέρος από την επισκεψιμότητα του. Γι’ αυτό, όταν νιώθω ότι ένα άρθρο είναι πολύ καλό το στέλνω και στην κρίση του “Ας Μιλήσουμε Επιτέλους” ή των “Αττικών Νέων”, ώστε αν αναρτηθεί, να διαβαστεί ευρύτερα.

Το παρόν άρθρο, δεν το θεωρώ κάτι ιδιαίτερο, οπότε το κρατάω μόνον εδώ. Ωστόσο θα αναφερθώ σε αυτό με νεότερο σχόλιο στο “Ας Μιλήσουμε Επιτέλους” ώστε, αν θέλουν, οι αναγνώστες του να καλύψουν το κενό που είχε το πρώτο σχόλιο.

 

4 Responses to Το ΝΑΤΟ ακύρωσε στην πράξη (de facto) τη συμφωνία Κοτζιά-Ντιμιτρόφ.

 1. ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΣΤΕΙΛΩ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ,

  ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΕΡΩ .

 2. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΟΗΕ για «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ»
  .
  ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΙΣ
  1. Αἰκατερίνης – Βεατρίκης Παντελίδου τοῦ Κίμωνος, κατοίκου Ἀθηνῶν, ὁδός Μαυρομιχάλη ἀρ. 182.
  2. Γεωργίου Χορτάτου τοῦ Ἰωάννου, κατοίκου ὁμοίως.
  3. Λάμπρου Σταθόπουλου τοῦ Παναγιώτου, κατοίκου ὁμοίως.
  ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΣΙΜΟΤΣ κ.κ.
  1. Πρόεδρον τοῦ Εὐρωπαϊκοῦ Κοινοβουλίου.
  2. Γ.Γ. τοῦ ΟΗΕ.
  3. Γ.Γ. τοῦ ΝΑΤΟ.
  Γνωρίζοντες τόν Σεβασμό Σας προς τις Ἀρχές τῆς Δημοκρατίας καί τῶν Ἀνθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σᾶς ἐπισημαίνομεν τά κάτωθι:
  Ἡ ἀπό 17-6-2018 ὑπογραφεῖσα συμφωνία «τῶν ΠΡΕΣΠΩΝ» διά τήν «δῆθεν» ἐπίλυσιν τοῦ «Σκοπιανοῦ» δέν ἀπηχεῖ τήν βούλησιν τῆς συντριπτικῆς πλειοψηφίας τοῦ Ἑλληνικοῦ Λαοῦ ἀλλά ἀποτελεῖ «ἕνα τερατούργημα» ἐπινοήσεως ὀλίγων ἀνδρῶν πού θέλουν νά ἐπιβάλλουν βίαια τήν ἄποψίν τους ἐπί τοῦ συνόλου τῶν Ἑλλήνων, παραχαράσσοντες τήν Ἱστορίαν μας.
  Ἡ ἀπό 17-6-2018 ὑπογραφεῖσα συμφωνία ἀπό τόν κ. Κοτζιᾶ συνετέλεσεν εἰς τήν «ἐθνογένεσιν» ἑνός κράτους, ἀποκλειστικῶς καί μόνον πρός ἐξυπηρέτησιν μελλοντικῶν σχεδίων, ἀλλοτρίων δυνάμεων, ἐπιβουλευόντων τήν εἰρήνην καί σταθερότητα τῆς περιοχῆς.
  . Ἡ ἀπό 17-6-2018 ὑπογραφεῖσα συμφωνία ἀπό τόν κ. Κοτζιᾶ ἀποτελεῖ ἄλλο ἕνα καίριο πλῆγμα κατά τοῦ Ἑλληνικοῦ Ἔθνους καί τῆς Ἱστορίας του, ἕνα ἀπό τά πολλά πλήγματα πού τά τελευταῖα χρόνια τῆς «προκατασκευασμένης κρίσης» γενοκτονοῦν τούς Ἕλληνες, ἐπικαλούμενοι πρός τοῦτο καί τίς σχετικές διατάξεις τίς ὁποῖες θ’ ἀναλύσωμεν λίαν προσεχῶς εἰς τήν σχετικήν περί γενοκτονίας μήνυσίν μας.
  Ἡ ἀπό 17-6-2018 ὑπογραφεῖσα συμφωνία ἀπό τόν κ. Κοτζιᾶ δέν ἔχει τίς προϋποθέσεις μιᾶς Διεθνοῦς Συνθήκης, ἀντιστρατεύεται ὅλην τήν ἔννομον τάξιν τῆς Ἑλλάδος καθώς καί τήν διεθνῆ ἔννομον τάξιν διά τήν προστασίαν τῶν ἀτομικῶν δικαιωμάτων καί τοῦ Σεβασμοῦ τῆς Ἱστορίας τῶν Λαῶν.
  Ἕνεκεν τούτων,
  Σᾶς καλοῦμεν νά Σεβαστῆτε τά Δικαιώματά μας ὡς Ἑλλήνων καθώς καί τήν Ἱστορίαν μας καί νά ἀπέχετε οἱασδήποτε προώρου ἐφαρμογῆς διατάξεων τῆς συμφωνίας αὐτῆς, ἡ ὁποία δέν ἀποτελεῖ κἄν διεθνῆ Συνθήκη οὔτε μπορεῖ ν’ ἀποτελέσῃ καί
  .
  Σᾶς δηλοῦμεν ὅτι ἡ συντριπτική πλειοψηφία τῶν Ἑλλήνων διά τῶν φορέων της θέλει ἐπιδιώξῃ παντί τρόπῳ τήν κατάλυσιν τῆς συμφωνίας τοῦ κ. Κοτζιᾶ, πειθομένη «τοῖς κείνων ρήμασιν».
  Μέ τήν ἐπιφύλαξιν τῶν δικαιωμάτων μας.
  Ἀθῆναι, 27/6/2018
  Μετά πλείστης τιμῆς
  ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΟΥ – ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΟΡΤΑΤΟΥ – ΛΑΜΠΡΟΥ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ
  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΝ ΓΡΑΦΕΙΟΝ
  Ἀθῆναι, ὁδός Μαυρομιχάλη ἀρ. 182 Τ.Κ. 11472 1ος ὂροφος τηλ. 2103614320, 2103632628 Email: lamstat@hotmail.com

  http://arxaiaithomi.gr/2018/06/28/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83-%CE%B5%CE%B5-%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF-%CE%BF%CE%B7%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B9/#more-24468

  .

 3. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ !

  Τους Έλληνες ενωμένους είναι δύσκολο να τους νικήσουν

  ακόμη και όλοι οι άνθρωποι να μαζευτούν. !!!

  Ηρόδοτος !!!

  ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΤΟ ΛΕΩ ΜΕ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΣΤΥΛΟ ΧΑΣΑΜΕ Ή ΧΑΝΟΥΜΕ ,

  ΜΕ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΣΤΥΛΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ,

  ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΠΕΡΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ,

  ΑΣ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΕΙ …………..

  ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΟΟΟΟΛΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ …………

  ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΕΣ – ΠΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ …

  Ή ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ………..

  Κ@@Φ@ΛΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΙΝΕΤΑΙ ………..

  ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΙΕΡΗ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ! ! !

  ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ .

  Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018

  Ο πατριωτισμός επί χιλιετίες υπήρξε το υπαρξιακό συστατικό μας

  https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/07/blog-post_756.htm

  ΘΑ ΣΑΣ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΙΟΝΙ ………….

  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ

  ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *