Το “παίγνιο” του δημοψηφίσματος για Συνταγματικό Δικαστήριο.

Κυκλοφορεί η είδηση ότι ο Τσίπρας ετοιμάζει δημοψήφισμα με ερώτημα ΝΑΙ ή ΟΧΙ σε ένα Συνταγματικό Δικαστήριο αντί του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Είναι γνωστό σε όλους τους Έλληνες που δεν έχουν “αριστερά” συμφέροντα ότι ο Αλέξης Τσίπρας δε “χρωστάει καλό” σε αυτή τη χώρα, όπως χαρακτηριστικά το λέει ο λαός. Ο,τι αποφασίζει και ό,τι πράττει είναι μέσα στα πλαίσια τακτικισμών προς το συμφέρον τού ίδιου και δευτερευόντως του κόμματός του. Ίσως ούτε καν του κόμματός του, αλλά του κομματικού περιβάλλοντος, εν είδει αυλής, που τον στηρίζει και το…στηρίζει. Αλληλοστηρίζονται (αμοιβαία γαρ τα «αριστερά» συμφέροντα) για να προχωράει το έργο του ολικού μετασχηματισμού αυτής της πατρίδας σε πολυπολιτισμικό, πολυφυλετικό, εθνο-μηδενιστικό, εξευτελισμένο και παντελώς ξεπουλημένο προτεκτοράτο.

Συνεπώς θα πρέπει να ερευνήσουμε ποια είναι το προσωπικά και “αυλικά” οφέλη, που ελπίζει να αποκομίσει ο Τσίπρας από αυτήν την κίνηση, γιατί η Ελλάδα τού είναι από αδιάφορη έως εχθρική, όντας άπατρις, ψευτοδιεθνιστής και άθεος. Και επί πλέον, χωρίς φιλότιμο και χωρίς αιδώ, δύο ποιότητες που χαρακτηρίζουν διαχρονικά τον Έλληνα.

Το πρώτο όφελος που έχει είναι ότι διαχωρίζει τη θέση του από την ελληνική Δικαιοσύνη και ειδικά από το ΣτΕ, που στα χρόνια των μνημονίων όχι μόνο δε στάθηκε στο ύψος των δυσμενών αυτών περιστάσεων για την Ελλάδα, αλλά πολλές φορές τις υπέθαλψε, τις στήριξε και τις συνδαύλισε.

Ο ελληνικός λαός έχει σχηματίσει την υπόνοια, για να μην πω τη βεβαιότητα, ότι η ελληνική Δικαιοσύνη διαπλέκεται με την οικονομική και πολιτική Ελίτ με συνδέσμους ανθελληνικές “στοές” και “φυλές” -γνωστοί  από παλιά οι “ορκισμένοι εχθροί” του Ελληνισμού. Με την κίνηση αυτή ο Τσίπρας ελπίζει να φανεί ότι είναι και αυτός “δυσαρεστημένος” και ως εκ τούτου “βάζει χέρι” στην ελληνική Δικαιοσύνη και ειδικά στο ΣτΕ, νανουρίζοντας έτσι τους νυσταλέους, ας τους πούμε, “πολίτες”.

Ένα δεύτερο όφελος στο οποίο ελπίζει είναι ότι το δημοψήφισμα αυτό θα είναι μια πανελλαδική καταμέτρηση της πραγματικής του δύναμης, επειδή όσοι τον “φτύνουν” πολιτικά ασφαλώς δε θα συμμετέχουν σε αυτό το παίγνιο του λαομπαίχτη Τσίπρα. Και αν σχηματίσει βέβαιη εικόνα για το ποια ακριβώς είναι η σημερινή του απήχηση στο λαό (σχετικά ακίνδυνα, γιατί θα μπορεί εκ των υστέρων να πει ότι ο λαός δεν έδειξε ενδιαφέρον για το θέμα του Συνταγματικού Δικαστηρίου), ώστε με κριτήριο αυτή τη “βεβαιωμένη” εικόνα να χαράξει την περαιτέρω πορεία του. Πότε θα κάνει εκλογές, με ποιο αφήγημα ή μάλλον με ποιο “παραμύθι”, ποιοι βουλευτές “έπεισαν” και ποιοι όχι και άλλες παρόμοιας φύσεως αποφάσεις.

Τρίτο όφελος. Σχηματίζει μια “μαγική” εικόνα (το αντίθετο της δικής του “βεβαιωμένης”) στο νου των Ελλήνων ότι είναι δημοκράτης! Ποιοι, πόσοι και πότε έχουν προκηρύξει δημοψηφίσματα για να ρωτήσουν το λαό για οποιοδήποτε περισσότερο ή λιγότερο σοβαρό θέμα; Και εφ’ όσον δε θα έχει κανένα λόγο αυτή τη φορά να μη σεβαστεί την ετυμηγορία του δημοψηφίσματος, ασφαλώς θα τη σεβαστεί.

Στην ουσία το θέμα τού είναι περίπου αδιάφορο, γι αυτό και το θέτει σε δημοψήφισμα. Η ισχυρή κόντρα του με το δικαστικό σώμα αφ’ ενός είναι άλλοθι στην ανικανότητα της κυβέρνησής του (δεν τον αφήνει να κυβερνήσει(!): πρωτοφανές και ψευδέστατο επιχείρημα,) και αφ’ ετέρου ισχυροποιεί έτσι το ποσοστό του ΝΑΙ που θα του είναι πάρα πολύ χρήσιμο, αν είναι μεγάλο.

Επί πλέον, με την προκήρυξη δημοψηφίσματος και κυρίως με το σεβασμό στην ετυμηγορία του, ελπίζει να ξεθωριάσει τη ρετσινιά του ανθρώπου που εν μιά νυκτί παρέλαβε το αναπάντεχο γι’ αυτόν περήφανο ΟΧΙ του ελληνικού λαού και το μετέτρεψε σε ΝΑΙ λαού-δούλου των ισχυρών, ακριβώς όπως ο ίδιος.

Κι ένα τέταρτο όφελος. Όσο θα πλησιάζει το δημοψήφισμα, τόσο θα φουντώνει το ενδιαφέρον των μμε για το θέμα (κίβδηλο όπως όλα τους, αλλά θα υπάρχει) και τόσο ο ελληνικός λαός θα τροφοδοτείται με κουτόχορτο μην τύχει και “ξυπνήσει” και τους πάρει όλους φαλάγγι. Και τόσο θα ξεχνάει τα πραγματικά προβλήματα, που τον καίνε και τον τσουρουφλάνε.

Ίσως κι ένα πέμπτο. Αν πάρει ΝΑΙ ο Τσίπρας σε αυτό το δημοψήφισμα, ίσως δεν προκηρύξει δημοψήφισμα για την Συνταγματική αναθεώρηση, δηλώνοντας ότι δεν χρειάζεται, εφ’ όσον το Συνταγματικό Δικαστήριο, που βέβαια θα το σχηματίσει άμεσα, “ενέκρινε” την αναθεώρηση, -όπως ακριβώς τη “μαγειρεύει” η κυβέρνησή του! Τι νομίζετε ότι η κυρία Θάνου παίρνει μισθό συμβούλου πρωθυπουργού και κάθεται; Κατά πάσα πιθανότητα ρόλο συντονισμού όλων αυτών των «παιγνίων» έχει αναλάβει, από νομική άποψη.

Αν θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε πώς ακριβώς θα δομηθεί και θα διατυπωθεί αυτή η αλλαγή από το ΣτΕ στο Συνταγματικό δικαστήριο (από ποιους θα αποτελείται, αν θα είναι αιρετό από το δικαστικό σώμα ή διορισμένο από την κυβέρνηση, αν τα μέλη θα είναι ισόβια ή όχι, αν θα υπάρχει δημοκρατικός έλεγχος των αποφάσεών τους, όπως θα έπρεπε να υπάρχει για κάθε δικαστική απόφαση) θα διαπιστώναμε αν ο Τσίπρας στοχεύει και σε άλλα οφέλη στο μέλλον.

Όταν έχεις παραβιάσει δεκάδες άρθρα του ισχύοντος Συντάγματος και έχεις ποδοπατήσει τη λαϊκή εξουσία στην οποία ολόκληρο το Σύνταγμα στηρίζεται, τα οποία σε κατατάσσουν στην κατηγορία “Χούντα” από άποψη πολιτεύματος, είναι φυσικό να φοβάσαι τα επακόλουθα. Και να επιδιώκεις ένα “ελεγχόμενο” Συνταγματικό Δικαστήριο, που στην περίπτωση μεγίστου κινδύνου θα γνωμοδοτήσει υπέρ σου.

Ίσως δε η αναθεώρηση του Συντάγματος που πρόκειται να επιχειρήσει ο Τσίπρας (αν προλάβει) να δίδει στο Συνταγματικό Δικαστήριο το δικαίωμα τροποποιήσεων του Συντάγματος που η Βουλή, κατά απλή ή ενισχυμένη πλειοψηφία, θα μπορεί να τις εγκρίνει. Τα πάντα είναι πιθανά από το “φαινόμενο απάτης” που ονομάζεται Τσίπρας.

Είχα μόλις ολοκληρώσει αυτό το άρθρο, όταν είδα στο διαδίκτυο τον πόλεμο ανακοινώσεων Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) και κυβερνήσεως. Οι μεν πρώτοι εμφανίζουν εαυτούς εντελώς “αθώους του αίματος” του ελληνικού λαού και μάλιστα άμωμους υπερασπιστές των δικαίων του, τη στιγμή που το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριό τους, το ΣτΕ , έκρινε Συνταγματικό το πρώτο μνημόνιο, άρα και όλα τα επακολουθήσαντα και  επακολουθήσοντα!

Συνεπώς: ή ο κ. Γεώργιος Κασιμάτης θα πρέπει να σχίσει το πτυχίο του και να παραδώσει τους τίτλους του ή το ΣτΕ δεν δίκασε αμερόληπτα, αλλά πήρε τη θέση των “ισχυρών” της γης και της Ελλάδος, σε βάρος του ελληνικού λαού, που κυριολεκτικά γενοκτονείται από πρόθεση. Αλλά η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι στον κ. Κασιμάτη αρμόζει τιμή, γιατί είναι γνήσιος σαν άνθρωπος, επιστήμονας και Έλληνας, φωτεινό παράδειγμα ανάμεσα στο πλήθος των “περί τα Συνταγματικά”, που έχουν χάσει κάθε Εθνική συνείδηση.

Η απάντηση της κυβερνήσεως όμως είναι για γέλια και για κλάματα. Εδώ έχουν συμβεί “σημεία και τέρατα”, έχει παραδοθεί σύσσωμη η χώρα μετά του λαού της σε μια καλοστημένη σχεδόν 100ετή αιχμαλωσία από την οποία μάλλον (βέβαια από μας εξαρτάται!) δε θα βγούμε ζωντανοί ως Έλληνες, τα οποία η Τσιπραίικη κυβέρνηση τα καταπίνει όλα (και πώς όχι, αφού είναι συναυτουργός;) και διά της ανακοίνωσής της διυλίζει και προβάλλει υποδεέστερες εκδηλώσεις Α-δικαιοσύνης, όπως αποφυλακίσεις εμπόρων ναρκωτικών και άλλα παρόμοια.

Όχι πως αυτά δεν είναι ουσιώδη, αλλά ούτε κατ’ ελάχιστον δεν μπορούν να συγκριθούν με τις δικαστικές αποφάσεις που νομιμοποιούν και ενίοτε ισχυροποιούν την “κατοχή” της χώρας μας από τη διεθνή “Ελιτο-Χούντα”, εφ’ όσον το Σύνταγμά μας έχει πλήρως καταλυθεί. Παραιτήθηκαν οι “κύριοι” πρωθυπουργοί και βουλευτές μας αμετάκλητα και άνευ όρων από την Εθνική κυριαρχία (“ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο δε το υπογράφεις αυτό” λέει ο κ. Κασιμάτης) και η ανώτατη δικαστική εξουσία κώφευσε και κωφεύει. Κάτι περισσότερο: νομιμοποίησε την κατοχή! Και τώρα, δι’ ανακοινώσεων «αυτο-εξωραΐζεται» κι από πάνω. Αναφερόμαστε πάντα στην ανώτατη βαθμίδα, με την αίσθηση ότι  η πλειοψηφία των κατώτερων δικαστών τιμούν τον όρκο τους.

Όμως, στα πεπραγμένα της κυβερνήσεως περί το θέμα, παρατηρούμε φαινόμενο έντονης χειραγώγησης του ελληνικού λαού, που δείχνει ότι αυτό, για λόγους που ήδη αναφέρθηκαν και όχι από αληθινό ενδιαφέρον,  είναι γι αυτήν ζέον. Εφαρμόζεται ο “κωδικός” χειραγώγησης (εδώ) που υπαγορεύει να απαξιώσεις εντελώς το υποψήφιο θύμα, δηλαδή μία επαγγελματική τάξη, ή και έναν λαό, στα μάτια της κοινής γνώμης πριν την/τον κατασπαράξεις.

Τυχαίνει τώρα οι Έλληνες δικαστές και μάλιστα οι ανώτατοι να είναι το υποψήφιο θύμα. Αλλά δεν “τυχαίνει”! Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Όταν συμ-παρέδιδαν τον ελληνικό λαό, με συνέργεια ή ανοχή, στην εξουθένωση και στα απάνθρωπα δεσμά της “ξένης κατοχής” μαζί με τους “αδίστακτους” πρωθυπουργούς και βουλευτές μας (όλους(!), επειδή αν κάποιοι ήταν διαφορετικοί θα είχαν παραιτηθεί και καταγγείλει τα συμβαίνοντα στα Διεθνή Δικαστήρια), δεν πέρασε, άραγε, ποτέ από το μυαλό τους ότι θα έρθει και η σειρά τους;

Έλληνες, ας κρατηθούμε μακριά από τις “απάτες- Τσίπρα” και τις αυταπάτες μας σχετικά με το ποιόν αυτού του ανθρώπου  και των συνεργατών του. Είναι πλέον σεσημασμένος εχθρός των Ελλήνων και του Ελληνισμού και επιτίθεται σε όλα τα χαρακτηριστικά της ταυτότητας, της ευημερίας και της ελευθερίας τους.

Ήρθε η ώρα ο ελληνικός λαός να πει σε αυτόν τον “τυπάκο” που ξεπουλάει τον ανθό της Ελλάδος σε όλους τους τομείς: ηθικό, πολιτισμικό, φυλετικό, γλωσσικό, Ιστορικό, οικονομικό, περιουσιακό, ανθρώπινου δυναμικού και όποιου άλλου δυναμικού, ένα μεγάλο, οριστικό και αμετάκλητο ΟΧΙ. Και να τον στείλει στο σπίτι του. Τώρα, αν το σπίτι του θα είναι στην Κυψέλη ή “κάπου αλλού”, αυτό είναι μια άλλη, μεγάλη Ιστορία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *