Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις.

 

Γιατί ο Πρόεδρος της Ελληνικής(;) “Δημοκρατίας” υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο το ζεύγος Ρουβά; Γιατί αυτό το ζεύγος και όχι ένα ζευγάρι αστέγων για να τους προφέρει λίγη ώρα θαλπωρής και μια, έστω “τυπική”, συμπαράσταση;

Τι πάρα πάνω έχει το ζεύγος Ρουβά από ένα ζευγάρι αστέγων που μπορεί και να είναι ασύγκριτα πιο καλλιεργημένο, ψυχικά και νοητικά, από το “διάσημο” αυτό ζεύγος;

Η διαφορά των αστέγων από το ζεύγος Ρουβά είναι ότι το πρώτο είναι μάπφτωχο ενώ το δεύτερο έχει χρήματα, πολλά χρήματα. Και είναι ενταγμένο στο Σύστημα, ίσως “μυστικά” αλλά και ολοφάνερα. Γι’ αυτό το Σύστημα  προαλείφει τον άρρενα του ζεύγους για “μεγάλες δόξες”, βουλευτικές και βάλε…

Αυτά λοιπόν είναι το κυρίαρχο πρότυπο που προβάλλει στη δύσμοιρη ελληνική κοινωνία (που δύστηνος μοίρα τη μοίρανε να έχει τέτοιους ηγέτες) ο “σεβαστός” Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας και το Σύστημα που υπηρετεί: της προσκύνησης του χρήματος.

Εφ’ όσον, τι άλλο κάνει όταν υποδέχεται αυτό το ζεύγος και φωτογραφίζεται μαζί του; Τι ξεχωριστό έχει εκτός από άφθονο χρήμα; Μήπως μεγάλη καλλιτεχνική αξία; -Καϋμένε Στέλιο μας, εσένα τον μεγάλο σου έψησαν το ψάρι στα χείλη και τώρα δεξιώνονται το περίπου “τίποτα” με προεδρικές τιμές!

Και προσέξτε τη γλώσσα του σώματος των δύο ανδρών -η γυναίκα απλώς κομψεύεται. Τα χέρια σταυρωμένα μπροστά ο πρόεδρος, σαν φοβισμένο σχολιαρόπαιδο. Τα πόδια με περισσή αναίδεια ανοιχτά το τραγουδιστάκι, τα χέρια χαλαρά, παράλληλα με το σώμα  και χωρίς γραβάτα, δηλώνει κυρίαρχος του «παιχνιδιού». Και με τις «πλάτες» που φαίνεται πως έχει, είναι πράγματι κυρίαρχος. Φαίνεται σαν ο πρώτος να είχε “πάρει εντολή” να φερθεί τόσο τιμητικά στον δεύτερο και εσωτερικά αντιδρούσε σε αυτήν την εντολή.

Γιατί ήδη το Σύστημα προετοιμάζει όσους Έλληνες ψηφοφόρους τρώνε ακόμα “συστημικά βλήτα” να ψηφίσουν το τραγουδιστάκι για να ρυθμίζει τη ζωή τους και τη μοίρα του Έθνους τους!

Ο απόλυτος ξεπεσμός για τον φερόμενο ως «Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας» και για τους Έλληνες “βλητο-φάγους”! Οι υπόλοιποι θα πρέπει να κάνουμε κάτι ώστε αυτοί να μην μας «παίρνουν συνέχεια στο λαιμό τους», που είναι αποκομμένος από το κεφάλι τους! Και έτσι να αφανίζουν και τη δική μας ύπαρξη ως ατόμων και ως Έθνους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *