«L’ etat c’est moi» («To κράτος είμαι εγώ»-Λουδοβίκος 14ος)

To παρακάτω άρθρο αναρτήθηκε και στα «αττικά νέα» με link: attikanea.blogspot.gr/2016/o6/l-etat-cest-moi-to-14.html

L’ Etat c’est moi-To κράτος είμαι εγώ! (Λουδοβίκος 14ος) Τα μυρμήγκια όταν βγάζουν φτερά χάνονται! (Ελληνική παροιμία)

Ο Τσίπρας με μια έκφραση απόλυτης αλαζονείας, Λουδοβίκειας αλαζονείας, δηλώνει και μάλιστα από το Στρασβούργο: “η Ελλάδα προχωρά στην κατασκευή τζαμιού και μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Αθήνα.” Προφανώς ταυτίζει τον εαυτό του και την κυβέρνησή του με την Ελλάδα και ως προς την απόφαση και ως προς τον τρόπο αναγγελίας της.

Αυτή τη Λουδοβίκεια αλαζονεία την επιδεικνύει διαρκώς ο Τσίπρας και η ομήγυρίς του. Από τη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας (ποια διακυβέρνηση; αυτή τη μαϊμού- διακυβέρνηση τέλος πάντων) νομίζει ότι αγόρασε την Ελλάδα ή ότι είναι φέουδο, κληρονομημένο από τον παππού του.

Ανέτρεψε κάθε υπόσχεση, θεωρεί σαν κάτι λιγότερο από σκουπίδι τον Ελληνικό λαό και τη βούλησή του να ζήσει ελεύθερος και αξιοπρεπής. Και τώρα που σκίστηκε ο ψευτομανδύας της  “αριστεροσύνης” του, δε φαίνεται να  τον νοιάζει καθόλου. Στον καιάδα  η Ελλάδα! Στον καιάδα  και η Αριστερά. (Είναι “μικρή” η αριστερά για τις φιλοδοξίες του, τώρα πάει φουλ για σοσιαλδημοκρατία, έναν πιο μαζικό και πιο απροκάλυπτο υπηρέτη της Ν.Τ.Π.)

Οι “όμοιοί” του και προστάτες του “νάναι γεροί” και σε αυτούς και χάριν αυτών ξεπουλάει όλα τα “τιμαλφή” της πατρίδας μας. Και καλά τα υλικά τιμαλφή, ας πούμε ότι ο ελληνικός λαός και φτωχός θα ζήσει (καθόλου βέβαιο!) Μα αυτός ο α-θεόφοβος, όνομα και πράγμα, ξεπουλάει και τα πνευματικά τιμαλφή.

Βγάζει ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από το ελληνικό Λύκειο, τον “Επιτάφιο” του Περικλή, μηδενίζει τις ώρες διδασκαλίας της μίας και ενιαίας γλώσσας μας στην αρχαία μορφή της, που είναι η βάση για την ανάπτυξη ευφυούς και δημιουργικής σκέψης. Όλη η ανθρωπότητα το γνωρίζει, μόνον ο Τσίπρας  κάνει πως δεν το ξέρει.  Αλλιώς πως θα μπορέσει να υπηρετήσει τα σχέδια αφελληνισμού και εξηλιθίωσης των Ελλήνων;

Επιδεικνύει πομποδώς την αθεΐα του, καταργώντας ακόμα και την πρωϊνή προσευχή στα σχολειά. Έννοια σου,  μετ’ ου πολύ όλα τα “παιδάκια” -ίσως και ο ίδιος- θα υποχρεωθούν σε προσευχή με το μέτωπο στο έδαφος.

Κάνει ότι μπορεί (δια των κατάλληλων ανθρώπων στις κατάλληλες θέσεις!) για να εκμηδενίσει την ιστορική μνήμη των Ελλήνων και την πολιτισμική τους ταυτότητα ως τέτοια. Δες Έλληνα πολίτη, που ακόμα αγαπάς αυτήν την πατρίδα, ποιους έχει τοποθετήσει επί κεφαλής της Παιδείας και του Πολιτισμού, τους διαλύτες του Ελληνισμού.

Δεν τον ενδιαφέρουν τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδος μας (μήπως τον ενδιαφέρουν και τα χερσαία;) αφού όπως δήλωσε δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα! Δεκάδες οι προκλήσεις -σε λίγο απαιτήσεις- της Τουρκίας κι’ αυτός προσφέρει ανθοδέσμες στον πρόεδρό της. Σαν ένας “δειλός” υποχώρησε στην απαίτησή της να μην προσγειωθεί στη Ρόδο.

Αλλά δεν είναι δειλός, είναι κάτι πολύ χειρότερο. Ας ψάξει ο καθένας να βρει τι είναι! Γιατί  όταν αυτό που είναι το κατανοήσεις και δεν αντιστέκεσαι με κάθε μέσο, υπακούοντας στο ακροτελεύτιο άρθρο 120 του Συντάγματος, τότε είσαι συνυπεύθυνος για την κατοχή και τελικά την απώλεια της πατρίδας σου.

Και τι απύθμενο θράσος! Ούτε καν μέσα στην Ελλάδα δεν έκανε τη δήλωση ότι η “Ελλάδα” προχωρά σε κατασκευή τζαμιού και νεκροταφείου…  Ποια Ελλάδα κ. Τσίπρα; Την ρώτησες την Ελλάδα; Προκήρυξες για το τόσο καυτό μεταναστευτικό πρόβλημα ένα  δημοψήφισμα;

Αλλά και να το προκήρυττες, ξέρεις εσύ… Είσαι “άσσος” να μεταβάλλεις εν μιά νυκτί κάθε περήφανο ΟΧΙ του Ελληνικού λαού σε ένα ταπεινωτικό “ναι σε όλα” και τα βουλευτάκια σου το ίδιο. Και το κόμμα, σούζα: “είναι να χάσουμε την εξουσία τώρα που την πήραμε”;

Μα κοίταξε, “τα μυρμήγκια όταν βγάνουν φτερά χάνονται…” Και τι είσαι παρά ένα μυρμήγκι εμπρός στη δύναμη του Ελληνικού λαού; 300 καλοθρεμμένα και αυτο-θρεμμένα (μόνο τα γένια σας δεν παραλείψατε ποτέ να ευλογήσετε) μυρμηγκο-κούνουπα ρουφάτε το αίμα του Ελληνικού λαού, όχι μεταφορικά, κυριολεκτικά. Μα ως πότε; Ξέρουμε, έχεις “φράγμα πυρός” που σε προστατεύει, μα όταν το ποτάμι ξεχυλίσει δε γνωρίζει φράγματα.

Τι είσαι παρά ένα μυρμήγκι (και όλοι μαζί οι 300) εμπρός στη δύναμη των αιώνων και της Ιστορίας, που αν σου αφιερώσει μια γραμμούλα θα είναι για να πει ότι πρόδωσες κάθε υπόσχεσή σου προς το λαό που σε  τίμησε,  φέρνοντάς σε στην εξουσία.

Θα μου πεις τι σε νοιάζει; Για ανθρώπους σαν εσένα μετράει μόνον το τώρα. Πολύ σωστά. Γιατί αύριο για σένα δεν υπάρχει εδώ. Να το θυμάσαι.

Kατερίνα  Χατζηθεοδώρου,
μέλος της ΕΝΕΛΥΣ (www.destopan.gr)

One Response to «L’ etat c’est moi» («To κράτος είμαι εγώ»-Λουδοβίκος 14ος)

  1. Ο/Η foot pain on top of foot λέει:

    Hi there, You have done a fantastic job. I’ll definitely digg it and for my part recommend to
    my friends. I’m confident they’ll be benefited from this website.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *